Vuurwerk / PSE

Special FX

Vuurwerk/PSE

Vuurwerkeffecten worden opgedeeld in drie verschillende categorieën namelijk:

  • Consumentenvuurwerk
  • Professioneel Vuurwerk
  • Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE)

In tegenstelling tot momenteel vrijwel alle specialFX bestaat er voor het afsteken van een van bovengenoemde categorieën veel wet- en regelgeving.

Afhankelijk van de maximale hoeveelheid in te zetten hoeveelheid vuurwerk kunnen wij kiezen voor het aanvragen van een ontbrandingstoestemming of het doen van een melding bij de desbetreffende provincie van ontbranding. 

Bij een ontbrandingstoestemming zit er in de basis geen limiet aan de maximale hoeveelheid in te zetten vuurwerk. Een ontbrandingstoestemming moet uiterlijk 14 weken voorafgaand aan het evenement worden ingediend. 

Bij het doen van een melding zit er wel een limiet aan de hoeveelheid vuurwerk. 

Echter mag de melding in tegenstelling tot de 14 weken bij een ontbrandingstoestemming uiterlijk 14 dagen voor het evenement worden ingediend.

Bij Twinxx kennen wij al deze wet- en regelgeving en zoeken wij samen met u naar de beste oplossing voor uw evenement of optreden. 

Een enthousiast team van creatieve en volledig gecertificeerde pyrotechnici staat voor u klaar!

Vuurwerk / PSE

Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE)

PSE is een verzamelnaam voor verschillende vuurwerkproducten die variëren in hoogte van 6 meter tot 80 meter. 

De meeste PSE effecten zijn zogeheten ‘single shot’ producten. Dit wil zeggen dat product één effect bevat. Per effect zijn er vastgestelde veiligheidsafstanden die opgevolgd dienen te worden. Daarom kijken wij altijd afhankelijk van de wensen en de locatie naar het best in te zetten product. 

Het assortiment aan beschikbare effecten is heel groot. Maar de meest voorkomende PSE effecten zijn:

  • Gerbs (0,5 seconde tot 20 seconden)
  • Mines
  • Comets

Consumentenvuurwerk 

Consumentenvuurwerk is hetzelfde vuurwerk als dat ook verkocht mag worden enkele dagen voor oud en nieuw. Bij het creëren van een vuurwerkshow prepareren wij de consumentenvuurwerkproducten met een elektrische ontsteker. Hiermee kunnen wij exact bepalen wanneer en hoeveel artikelen er worden afgestoken.

Afhankelijk van de hoeveelheid af te steken vuurwerk en de eventuele gewenste duur van de vuurwerkshow kunnen wij bepalen welke mogelijkheden er zijn.

Professioneel Vuurwerk

Voor professioneel vuurwerk gelden vaak grotere veiligheidsafstanden en strengere regelgeving dan voor PSE en Consumentenvuurwerk. Voor het tot ontbranding mogen brengen van professioneel vuurwerk is altijd een ontbrandingstoestemming nodig die uiterlijk 14 weken voorafgaand aan het evenement moet worden aangevraagd.

De bekendste vorm van professioneel vuurwerk zijn zogenoemde ‘shells’.

GET IN 

TOUCH

Geïnteresseerd in een van onze diensten? Kom snel met ons in contact! Uw partner in het creëren van een onvergetelijk evenement van klein tot groot!

Vuurwerk / PSE

Bekijk gallerij

Get in

TOUCH!

Kerkstraat 123c

7471 AH Goor